Protocol infraroodthermografie om de incidentie van voetbalblessures te verminderen

Korte samenvatting van het thermografisch onderzoek

Dit onderzoek was gericht op het onderzoeken van het gebruik van infraroodthermografie (IRTPP) als blessurepreventieprogramma bij professionele voetballers tijdens het voorseizoen. Vierentwintig voetballers uit de eerste divisie van Spanje namen deel. De resultaten toonden aan dat de implementatie van infraroodthermografie het aantal verwondingen en verloren dagen door verwondingen aanzienlijk verminderde in vergelijking met een conventioneel letselpreventieprogramma (CPP). Spelers die met infraroodthermografie als mogelijk risicovol werden geïdentificeerd, hadden minder blessures aan het bewegingsapparaat in de dij, heup en lies. Over het geheel genomen bleek infraroodthermografie effectief te zijn in het voorkomen van blessures en het verminderen van de ernst en impact ervan op spelers.

Gómez-Carmona, P., Fernández-Cuevas, I., Sillero-Quintana, M., Arnaiz-Lastras, J., & Navandar, A. (2020). Infrared Thermography Protocol on Reducing the Incidence of Soccer Injuries. Journal of sport rehabilitation29(8), 1222–1227. https://doi.org/10.1123/jsr.2019-0056
De voordelen van ThermoScope

Add Your Heading Text Here

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Hi there!

Hallo!

You landed on the English page. If you prefer another language, please select below: