Infrarode dermale thermometrie is zeer betrouwbaar bij de beoordeling van patiënten met Charcot neuroarthropathie

Korte samenvatting van het thermografisch onderzoek

Charcot neuroarthropathie (Charcot voet) is een ernstige complicatie die de ledematen bedreigt en die het meest voorkomt bij mensen met diabetische perifere neuropathie. Hoewel thermometrie van de huid veel gebruikt wordt door clinici om te helpen bij de diagnose, controle en behandeling van de ziekte, is er weinig bewijs van hoge kwaliteit om de betrouwbaarheid ervan te ondersteunen. Daarom werd in deze studie de intra- en interbeoordelaarsbetrouwbaarheid van infrarode dermale thermometrie onderzocht bij patiënten met Charcot neuroarthropathie.

Infrarode dermale thermometrie kan nu met vertrouwen gebruikt worden in klinische en onderzoeksomgevingen om een betrouwbare beoordeling van de huidtemperatuur te geven bij patiënten met Charcot neuroarthropathie, door middel van een aanraak- of niet-aanraaktechniek op 10 veelgebruikte testlocaties. Een techniek zonder aanraken bleek echter een iets hogere betrouwbaarheid te hebben, wat erop wijst dat deze techniek geassocieerd kan zijn met minder meetfouten dan de aanraaktechniek.

Dallimore, S.M., Puli, N., Kim, D. et al. Infrared dermal thermometry is highly reliable in the assessment of patients with Charcot neuroarthropathy. J Foot Ankle Res 13, 56 (2020). https://doi.org/10.1186/s13047-020-00421-z

De voordelen van ThermoScope

Add Your Heading Text Here

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Hi there!

Hallo!

You landed on the English page. If you prefer another language, please select below: